Förskolelärare sökes

Sammanfattning

KOMMUN: LIDINGÖ  

YRKESROLL: LÄRARE I FÖRSKOLA / FÖRSKOLLÄRARE

PUBLICERAD: 23 oktober 2017

ANSTÄLLNINGSFORM:Heltid, Tillsvidare

LÖN:Fast månads- vecko- eller timlön

TILLTRÄDE: Enligt övernskommelse

 

Om dig

Vi söker dig som är utbildad förskollärare med förskollärarlegitimation alternativ inväntar din legitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Du har kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har goda ledaregenskaper som inspirerar och utvecklar verksamheten. Du har ett stort intresse för friluftsliv. Vi är en I Ur och Skur förskola som arbetar mycket ute i vår natur. Vi undervisar ofta ute genom lek, upptäckter och äventyr.

 

Din profil

Utbildning

KRAV

Pedagogik och lärarutbildning

Eftergymnasial utbildning två år eller längre

 

Kompetenser

KRAV

 Förskollärarexamen

 Förskollärarlegitimation

 

Dina arbetsuppgifter

Leder och tar ansvar för det pedagogiska arbetet och den lärande omsorgen enligt våra styrdokument. -Leder och medverkar till det systematiska kvalitetsarbetet. -Iordningställer, utvecklar, utmanar den pedagogiska miljön där det skapas meningsfulla möten och sammanhang för individ/ grupp. – Projekterande och Utforskande arbetssätt med pedagogisk dokumentation som vårt främsta verktyg.

 

Övrigt

Anställningsvillkor

Vi besvarar enbart de ansökande vi finner intressanta för intervju.

 

Om oss

Vi är ett föräldrakooperativ med 35 barn fördelade på två avdelningar. Skogsgläntans förskola har funnits på Lidingö sedan 1989.Vi har en yngre avdelning, 1-3 år och en äldre 3-5 år. Vi är sju pedagoger och en kock som arbetar här. Förskolan är belägen på Lidingö med vackra omgivningar och med närhet till äng, skog och sjö där barnen leker, upptäcker och lär sig om naturen varje dag. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan, friluftsfrämjandets riktlinjer och Skogsgläntans likabehandlingsplan. Vi arbetar på ett utforskande arbetssätt där vi upptäcker, undersöker, upplever och reflekterar tillsammans med varandra. Vårt arbete präglas av ständig reflektion och dokumentation som skapas och görs av som vi ser det, tre målgrupper: barn- barn, pedagog- barn och pedagog- pedagog. Vi arbetar för att skapa tilltalande miljöer utformade att inspirera, utmana och inte minst helt vara anpassande utefter barnens ålder, deras förmågor och intresse.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktinformation

I ur och Skur Skogsgläntan

Lillåkersvägen 29-31

18159 LIDINGÖ

Ewa Wigsén, förskolechef

ewa@iurochskurskogsglantan.se

Tel: 0725 1634000